Home PRAVIDLA FLORBALU Branky

Branky

701 Uznané branky

1.    Branka je považována za uznanou, jestliže byla vstřelena správným způsobem a potvrzena vhazováním na středovém bodě.

  • Každá uznaná branka musí být zaznamenána v zápise o utkání spolu s časem a s čísly skórujícího a asistujícího hráče. Za asistujícího hráče je považován hráč stejného týmu podílející se přímo na vstřelené brance. Ke každé brance je zaznamenána jen jedna asistence. Branka dosažená během prodloužení nebo z trestného střílení po skončení třetiny či utkání není potvrzena vhazováním, ale považuje se za uznanou, když oba rozhodčí ukázali na středový bod a branka byla zaznamenána do zápisu o utkání.

2.    Uznaná branka nesmí být po následně provedeném vhazování zrušena.

  • Jsou-li si rozhodčí jisti, že branka byla uznána neprávem, musí to být zapsáno.

702  Správně vstřelené branky

1.    Když míč přejde celým objemem zepředu brankovou čáru po správném odehrání hokejkou hráče v poli a pokud útočící družstvo těsně před nebo ve spojení se vstřelením branky nespáchalo přestupek trestaný volným úderem nebo vyloučením.

  • To platí i pro situace když:
  • Hráč bránícího družstva posunul bránu mimo její místo a míč překročil brankovou čáru zepředu mezi značkami umístění brány a pod pomyslným břevnem.
  • Byla-li vstřelena vlastní branka. Za vlastní branku je považována branka plně dosažena hokejkou či tělem bránícího hráče. Pokud během odloženého vyloučení vstřelí branku družstvo, které se neprovinilo, branka bude uznána.
  • Vlastní branka bude označena v zápise o utkání jako V.


2.    Když míč přejde celým objemem zepředu brankovou čáru poté, co ho hráč bránícího družstva usměrnil svou hokejkou nebo tělem, popřípadě ho hráč útočícího družstva neúmyslně usměrnil svým tělem a pokud útočící družstvo těsně před nebo ve spojení se vstřelením branky nespáchalo přestupek trestaný volným úderem nebo vyloučením.

  • Branka není považována za správně vstřelenou, pokud hráč útočícího družstva kopne úmyslně míč těsně předtím, než zamíří do brány. Pokud hráč vstřelí branku s nesprávnou hokejkou a přestupek je zpozorován až poté, co míč překročí brankovou čáru, branka bude uznána.

3.    Když se hráč, který není uveden v zápise o utkání nebo je nesprávně očíslován podílí na vstřelení branky.

  • Podílení se znamená vstřelení nebo asistenci.

703  Nesprávně vstřelené branky

1.    Když útočící hráč spáchá těsně před nebo ve spojení se vstřelením branky přestupek vedoucí k volnému úderu nebo vyloučení. (příslušný signál přestupku)

  • To zahrnuje i situaci, kdy družstvo skóruje s příliš mnoha hráči nebo v přítomnosti vyloučeného hráče na hrací ploše, popřípadě posunul-li útočící hráč úmyslně bránu.

2.    Když útočící hráč úmyslně usměrní míč jakoukoli částí těla do brány.

  • Protože to není považováno za přestupek, hra bude obnovena vhazováním.

3.    Když míč přejde brankovou čáru během nebo po signálu.

  • Třetina nebo utkání končí vždy zároveň se začátkem signálu.

4.    Když se míč dostane do brány, aniž přejde brankovou čáru zepředu.

5.    Když brankář hodí nebo kopne míč jinak správným způsobem přímo do soupeřovy brány.

  • Protože to není považováno za přestupek, hra bude obnovena vhazováním. Aby byla branka uznána, musel by míč tečovat jiný hráč nebo jeho vybavení.

6.    Když útočící hráč v poli úmyslně kopne míč a ten se dostane do brány poté, co je tečován jiným hráčem nebo jeho vybavením.

  • Protože to není považováno za přestupek, hra bude obnovena vhazováním.

7.    Když družstvo, které se provinilo, skóruje během odloženého vyloučení.

  • Trest musí být uložen a hra bude obnovena vhazováním.

8.    Když se míč odrazí od rozhodčího přímo do brány.

Aktualizováno (Čtvrtek, 21 Duben 2011 21:10)